v
lip
15
2012

BK Slatina na Pedalafestu 2012.

Proteklog vikenda, od  7. do 9. lipnja (dom HDLU-a) u Zagrebu održan je  prvi hrvatski biciklistički festival pod nazivom Pedalafest, u organizaciji udruge Sindikat biciklista.

Zamišljen kao spoj konferencije i festivala okupio je goste iz cijele regije koji su kroz konferencijski dio imali priliku raspravljati o prometnim problemima u urbanim sredinama, mrežama europskih biciklističkih ruta i općenito o unapređenju biciklističke kulture i infrastrukture. Na konferencijama su raspravljali predstavnici biciklističkih udruga iz Maribora, Ljubljane, Novog Sada, Beograda, Skopja, Splita i naravno Slatine. Kao predstavnici Biciklističkog kluba Slatina, na festivalu su gostovali Mladen Crnobrnja i Mario Perković.

U festivalskom djelu ove trodnevne manifestacije gostovao je niz predavača iz cijele Europe, koji su kroz predavanja isticali rješenja europskih i svjetskih metropola za probleme biciklista. Na festivalu su održana i dva panela na kojima su stručnjaci iz različitih područja raspravljali o trenutnim problemima urbanog života, pretjeranoj ovisnosti o nafti i problemima loše biciklističke infrastrukture u gradu Zagrebu, te nudili rješenja kroz projekt „Zagreb 2017“.

Posjetitelji su za vrijeme cijelog festivala mogli gledati filmove u ciklokinu i sudjelovati u radionicama na otvorenom, a vrhunac festivala bio je u subotu kada je je formirana četvrta biciklistička kritična masa: Okreni pedalu, promjeni grad. U kritičnoj masi sudjelovalo je više od 500 biciklista, koji su se povorkom pod policijskom pratnjom provozali glavnim zagrebačkim prometnicama do besplatnog tuluma u „Staroj klaonici“ (Heinzelova) gdje je proslavljen prvi rođendan Sindikata biciklista.

Valja istaknuti kako je organizator odradio izvrstan posao i zaključiti da je ovo, nadajmo se, početak jedne tradicije.

About the Author:

Comments are closed.

bike125-125

Posjetite bike.hr!

Forumske aktivnosti

Prijava