v
svi
13
2013

Biciklom do zdravlja

OSEK_bic

U sklopu kurikuluma zdravstvenog odgoja, učiteljice 4. razreda, Renata Grahovac, Blaženka Marić i Ljiljana Marendić iz OŠ Eugena Kumičića, Slatina, pokrenule su projekt “Biciklom do zdravlja”

Cilj projekta je shvatiti kako je vožnja bicikla, uz poštovanje odrednica sigurnosti, važna za zdrav način života te koristan odmor u prirodi.

Kroz projekt “Biciklom do zdravlja” učenici će naučiti pojedine dijelove i način održavanja bicikla, shvatiti važnost nošenja kacige i poznavanje prometnih pravila, te pularizirati biciklizam kao zdrav način provođenja slobodnog vremena.

Projekt se provodi kroz četiri nastavna sata.

Na 1. satu, predstavnici Biciklističkog kluba Slatina, Mladen Crnobrnja (predsjednik) i Mario Perković (tajnik), zajedno su sa učiteljicama i učenicima osmislili tijek i dogovorili vrijeme realizacije tri aktivnosti.

Prva aktivnost pod nazivom “Bicikl”, održana je u sklopu 2. sata projekta. Predstavnici BK Slatina, Mladen Crnobrnja i Nad Nicinger, bili su gosti predavači učenicima 4. razreda. Učenike su upoznali s dijelovima bicikla, načinom održavanja te ih potaknuli na članstvo u biciklističkom klubu. Odgovarali su na brojna pitanja i sve zorno prikazali na biciklima koje su dovezli u školu. Na kraju su upoznali učenike s aktivnostima koje slijede, a to su:

  • 2. aktivnost – poznavanje prometnih pravila – gost predavač prometni policajac
  • 3. aktivnost – poligon – vožnja spretnosti, dodjela diploma.

 

osek_bk_slatina_1 osek_bk_slatina_4 osek_bk_slatina_2

Održana je i druga aktivnost u sklopu projekta “Biciklom do zdravlja”.

Gosti predavači bili su policajci Stjepan Srednoselac i Željko Lukaček.

U sklopu svog projekta “Policija u zajednici” predavači su održali predavanje uz prezentaciju i djeci ukazali na važnost poznavanja prometnih znakova i pravila prilikom upravljanja biciklom.

Prezentacija je zorno prikazala znakove i upute kojih bi se učenici trebali pridržavati u prometu kako bi bili sigurni sudionici u njemu.

bicOSEK1

 

Održana je i zadnja aktivnost u sklopu projekta “Biciklom do zdravlja”. Članovi Biciklističkog kluba postavili su poligon za provjeru spretnosti učenika 4. razreda u vožnji bicikla.

Prvi su svoju spretnost i brzinu provjerili učenici 4.a, zatim 4.b i na kraju 4.c razreda. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost i želju za postizanjem što boljeg rezultata. Najbolji rezultat bio je 33 sekunde.

Nakon provjere svi su učenici dobili zahvalnice koje im je uručio predsjednik kluba Mladen Crnobrnja. Učiteljice su se zahvalile članovima Biciklističkog kluba Slatina na uspješnoj suradnji i odvojenom vremenu te im uručile zahvalnicu.

thumbs_osek_bict_001 thumbs_osek_bict_002 thumbs_osek_bict_007 thumbs_osek_bict_009

About the Author:

Comments are closed.

bike125-125

Posjetite bike.hr!

Forumske aktivnosti

Prijava